Prywatność
 

Polityka prywatności i ochrona danych osobowych

Ochrona i polityka przetwarzania danych osobowych
 
Dokładamy wszelkich starań, aby dotyczące Państwa informacje pozostawały prywatne. W związku z tym publikujemy dokument wyjaśniający zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach naszego serwisu internetowego.
Jakie przepisy regulują kwestie danych osobowych?
Przede wszystkim jest to unijne rozporządzenie: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (w skrócie nazywane „Rozporządzeniem”), a także krajowe ustawy o ochronie danych osobowych.

Kto jest administratorem moich danych?

Administratorem danych osobowych jest 24Holiday Wanda łempicka z siedzibą w Białymstoku ul.Św.Mikołaja 1 lok 1 NIP 966-108-64-40
  
Jak mogę nawiązać kontakt w sprawie moich danych?
 
W sprawie danych osobowych kontakt można nawiązać mailowo na adres rodo@24holiday.pl
W jakim celu będą przetwarzane moje dane?
Dane osobowe są przetwarzane w celach:
    realizacji umowy o świadczenie usług turystycznych (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b) Rozporządzenia),
    realizacji prawnie uzasadnionych interesów 24Holiday, tj. marketingu bezpośredniego własnych produktów i usług oraz personalizowania oferty marketingowej (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia),
    rozliczeń finansowych i sprawozdawczości rachunkowej (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. c) Rozporządzenia),
    ustalania, dochodzenia, obrony roszczeń, co do zasady do 10 lat z uwagi na obowiązujące terminy przedawnienia roszczeń (podstawa prawna: art. 118 i nast. Kodeksu Cywilnego).

Jakie dane będą przetwarzane?

Dane jakie będziemy przetwarzać to: imię (imiona), nazwisko, data urodzenia, płeć, adres e-mail, numeru telefonu, adres zamieszkania. Jeżeli jest to wymagane kierunkiem wyjazdu również w zakresie danych z dokumentu tożsamości (dowód osobisty lub paszport w zależności od kraju wyjazdu lub oferty). Oprócz danych wymienionych powyżej będą to: miejsce urodzenia, obywatelstwo, wizerunek twarzy, seria i numer dokumentu, organ wydający dokument, data wydania oraz ważności dokumentu.
Komu zostaną udostępnione moje dane osobowe?
Dane osobowe będą udostępniane w minimalnym, niezbędnym dla realizacji usług i wymogów prawnych zakresie innym odbiorcom tj.: przewoźnikom, ubezpieczycielom, dostawcom usług hotelowych, dostawcom usług dodatkowych (np.: parkingi, usługi lotniskowe), lokalnym lub krajowym izbom turystyki, kontrahentom realizującym usługi na rzecz 24Holiday na podstawie zawartych umów. Dane osobowe  mogą być także udostępnione innym uczestnikom wyjazdu realizowanego w ramach tej samej umowy / dokumentu podróży.
Jak długo będą przetwarzane moje dane?
Dane będą przechowywane/przetwarzane:
    jeśli dane dotyczą zawartej z 24Holiday umowy to nie krócej niż przez okres niezbędny do zrealizowania umowy, wykonania obowiązków sprawozdawczości rachunkowej oraz przedawnienia roszczeń mogących wynikać z umowy (tj. co do zasady do 10 lat od wykonania umowy),
    jeśli są zebrane w celu innym niż realizacja umowy, to do czasu wycofania zgody na ich przetwarzanie w tym celu.
Jakie posiadam prawa w stosunku do moich danych?
Prawa, które przysługują każdej osobie to:
    prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych(art. 15 Rozporządzenia), ich sprostowania (art. 16 Rozporządzenia),
    prawo do przenoszenia danych (art. 20 Rozporządzenia),
    prawo do usunięcia danych (art. 17 Rozporządzenia) przysługujące w określonych w Rozporządzeniu przypadkach
    prawo do ograniczenia ich przetwarzania (art. 18 Rozporządzenia).
    prawo do złożenia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych (art. 21 Rozporządzenia).  W przypadku sprzeciwu złożonego przed realizacją umowy lub w trakcie realizacji, złożenie będzie wiązało się z brakiem możliwości realizacji części wszystkich usług w ramach umowy i może zostać potraktowane jako wypowiedzenie umowy.
    prawo do cofnięcia zgody (art. 6 ust 1 lit a) Rozporządzenia), w przypadkach kiedy przetwarzanie odbywa się na podstawie udzielonej zgody
    prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego (tj. do dnia 25.05.2018 r. do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, a po tej dacie do organu będącego jego następcą) w przypadku uznania, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia
Skąd macie moje dane?
 
Twoje  dane zostały pozyskane bezpośrednio od Ciebie w trakcie rezerwacji usługi. W przypadku gdy rezerwacja nie była dokonywana osobiście zostały one pozyskane od osoby dokonującej rezerwacji usług na Twoją rzecz. Dane mogły zostać pozyskane za pomocą formularza kontaktowego lub specjalnych aplikacji.
 Jak chronicie moje dane?
Zapewniamy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające bezpieczeństwo danych osobowych udostępnionych przez użytkowników serwisu internetowego, w szczególności uniemożliwiające dostęp do nich osobom trzecim lub ich przetwarzanie z naruszeniem przepisów prawa, zapobiegające utracie danych, ich uszkodzeniu lub zniszczeniu. .

Mechanizm cookies (cisteczek) na stronie internetowej
Przez cały czas korzystania z zasobów naszego serwisu pozostają Państwo anonimowi. Zbieramy jedynie informacje o ilości osób odwiedzających poszczególne strony portalu oraz informacje o nowych użytkownikach. Do tego celu wykorzystujemy mechanizm ciasteczek (ang. cookies). Pliki cookies są plikami tekstowymi przechowywanymi na komputerze Użytkownika. Pozwalają one witrynie internetowej, takiej jak 24holiday.pl na rozpoznawanie stałych Użytkowników oraz ułatwiają dostęp do naszych stron. Pliki cookies nie powodują uszkodzenia Państwa komputerów czy plików. Ciasteczka (ang. cookies) wykorzystujemy, aby zaoferować informacje i usługi dostosowane do Państwa indywidualnych potrzeb i zainteresowań.
W celu sprawdzania ilości osób odwiedzających portal wykorzystujemy informacje przechowywane w logach serwerów, jednak adresami IP posługujemy się jedynie dla celów statystycznych.

Stosowane ciasteczka (ang. cookies):
ASP.NET_SessionId 
Zastosowanie: Utrzymanie sesji użytkownika, w celu dostosowania witryny dla każdego użytkownika. To ciasteczko jest wymagane do poprawnego działania serwisu.
Typ: Ciasteczko usuwane po wygaśnięciu sesji.

c_accept 
Zastosowanie: Zapamiętuje informację czy użytkownik został poinformowany o używanych ciasteczkach na witrynie 24holiday.pl
Typ: Ciasteczko trwałe (automatycznie kasowane po określonym czasie)

__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Zastosowanie: Zbieranie informacji dla potrzeb programu Google Analytics
Typ: Ciasteczka trwałe (są automatycznie kasowane po określonym czasie)

Dodatkowe informacje o ciasteczkach: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Zmiana ustawień zarządzania ciasteczkami przeglądarki internetowej Mozilla FireFox: 
http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka

Zmiana ustawień zarządzania ciasteczkami przeglądarki internetowej Google Chrome: 
http://support.google.com/accounts/bin/topic.py?hl=pl&topic=2373959

Zmiana ustawień zarządzania ciasteczkami przeglądarki internetowej Microsoft Internet Explorer: 
http://support.microsoft.com/ph/807/pl

Zadzwoń do nas
786 24 24 24
Zostaw numer oddzwonimy
Odwiedż nas
Nasi doradcy wakacyjni czekają na Państwa
w naszych Salonach Podróży w Polsce
Odwiedź nasz salon
Kontakt
 
Napisz do nas